Tietoa meistä

Romsin luomutila on nykyisin maatalousyhtymä, jonka osakkaana ovat Romsin perheen äiti Henna ja keskimmäinen poika Pietari. Maatalousyhtymäksi tila muutettiin kesällä 2019, jolloin vanha isäntä Heikki jäi sairaseläkkeelle, ja Pietari otti isännän paikan. Hennan ja Pietarin lisäksi tilalla työskentelee perheen nuorin tytär Aino ja tämän poikaystävä Jere. Myös eläkkeelle jäänyt Heikki on tärkeä osa tilan arjen pyörityksessä.


Hennan ja Ainon työnkuvaan kuuluu pääasiassa hevosten hoitaminen ja ratsastustuntien pitäminen. Pietari ja Jere puolestaan vastaavat karjan hoidosta sekä peltotöistä. Kuitenkaan töitä ei ole tarkasti nimitetty vain yhden ihmisen hoidettavaksi, ja tämän vuoksi jokaisen työpäivät ovat monipuolisia ja vaihtelevia.


Ihmisten seurana tilalla asustaa jos vaikka minkälaisia eläimiä! Hevosten ja ylämaankarjan lisäksi meillä vieraillessasi voit nähdä kanoja, muutaman lampaan ja kolme kyyttöä eli itäsuomen karjaa. Hevosten kanssa tallissa asustaa myös kolme tallikissa neitiä, joiden nimet ovat Musti, Mara ja Kassi. Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä tulee totta kai mainita tilan koirat! Tilalle tullessasi sinua vastassa on todennäköisesti äänekäs, mutta ystävällinen kaksikko, Pontus ja Urpo. Pojat ovat sekarotuisia, mutta muistuttavat ulkonäöltään vahvasti saksanpaimenkoiraa. Toisinaan pihassa pyörii myös Pimu-koira, jonka elämäntehtävä on huolehtia näkyvästi laumastaan ja sen vuoksi Pimu lepäilee sisällä silloin, kun tallilla on enemmän kävijöitä.